Z czego wynikają problemy z erekcją?

1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg



Ważnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co się dzieje podczas
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
w tym czasie do dosyć
ważnych niedoborów selenu.
Możemy go unormować spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
ważny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
pobudza popęd
seksualny. W czasie
picia napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a łatwo go uzupełnić
jedząc potrawy strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj albo
ostrygi.
Wyjątkowo
istotnym elementem jest także
arginina, która stanowi 80 procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy a także zwiększa żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, wołowina, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
razowym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, jaka ma wpływ na
poprawne uwalnianie
hormonów. Jeżeli chcemy
unormować jego niedobory warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



tania viagra

kamagra w zelu




Comments are Closed